Stucwerk

Mooi, glad stucwerk maakt een huis helemaal af. Een strak afgewerkte muur of plafond heeft veel verschillende voordelen. Naast het feit dat het brandvertragend is, biedt het een goede basis voor muurverf, tegelwerk of behang en het geeft een jarenlange prachtige uitstraling. Daarnaast krijgt een woning of gebouw ook meer waarde en wordt de intensiteit van het licht 40% meer verdeeld. De Alde Stjelp is gespecialiseerd in diverse soorten stucwerk, namelijk:

Spackspuiten

Met spackspuiten zijn onze stucadoors in staat om bijzonder snel werk te leveren. Het spackspuiten bestaat uit twee lagen: met de eerste laag wordt een muur of plafond egaal gemaakt, met de tweede laag wordt de muur afgemaakt. Deze tweede laag laat een korrelige structuur achter op de muur. Dit kan gedaan worden in vrijwel iedere gewenste kleur, hierdoor wordt schilderen overbodig.

Saus- of behangklaar stucwerk

Met sausklaar stucwerk wordt het mogelijk om een muur of plafond te verven wanneer de ondergrond nog niet egaal is. Er wordt een pleisterlaag aangebracht, waardoor de ondergrond netjes wordt afgewerkt. Ook bij een ongelijke ondergrond van een betegelde/gemetselde muur kan deze methode worden toegepast. Samengevat, levert deze methode een vlakke wand, die perfect is voor behang of saus.

Sierpleister

Een sierpleister biedt een decoratieve afwerking van een muur of plafond. Er zijn verschillende varianten te onderscheiden, onder andere spachtelputz en/of structuurpleister. Deze hebben vergelijkbare voordelen, maar een geheel andere uitstraling. Spachtelputz is te verkrijgen in diverse subtiele korrelstructuren. Het voordeel van sierpleister is dat het een zeer harde en duurzame afwerking is. Voor meer informatie, neem gerust eens contact op!

Schuurwerk

Deze laatste vorm van stucwerk is erg goed toepasbaar in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamer. Schuurwerk staat namelijk bekend om zijn vochtregulerende eigenschap en moderne/strakke uitstraling. Kenmerkend aan schuurwerk zijn de decoratieve cirkelvormige en licht korrelige structuur, dit door de fijne zandkorrels.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van stucwerk? Neem vrijblijvend contact op!